ТОП-5 рекомендацій для успішного захисту дисертації онлайн

📋 Вдосконалюйте свою передзахисну підготовку

☑ Університети та інститути оновили свої протоколи подачі дисертацій та їх захисту, щоб краще відповідати дистанційним вимогам. Дуже важливо, щоб Ви заздалегідь уважно прочитали та зрозуміли структуру, протокол та вимоги, які прийняті у Вашому університеті. Це допоможе Вам грамотно спланувати свій захист.

☑ Переговоріть з вченим секретарем та головою спеціалізованої вченої ради, щоб вирішити, як структурувати відкритий захист.

☑ Протестуйте свою систему перед фактичним захистом з того ж місця, яке Ви плануєте використовувати в День Д! Дізнайтеся, як перемикати або обмінюватися екранами, управляти мікрофоном і камерою, як вирішувати питання після презентації та ін.

💻🖥 Технічні питання захисту

🔹 Переконайтеся, що Ваше технічне обладнання встановлено в тихому та добре освітленому приміщенні. Бажано мати джерело світла позаду камери або збоку.

🔹 Сядьте біля простої світлої стіни. Переконайтеся, що на задньому плані немає відволікаючих картин або яскравих вікон. Ви також можете використовувати розмиття або тонкий віртуальний фон, що надається платформою, яку Ви використовуєте. Перевірте це заздалегідь, щоб побачити, чи добре це виглядає.

🔹 Подання Вашої роботи через веб-камеру дійсно відрізняється від особистої презентації. Тому розташуйте систему та веб-камеру на рівні очей, щоб забезпечити кращий контакт обличчям до обличчя.

🗣 Практика, практика та ще раз практика!

🔸 Практикуйте розмову з колегами, консультантами та керівниками. Їх відгуки сприятимуть коригуванню темпу Вашої презентації. Ви також можете скористатися порадами колег, які раніше захистили свою дисертацію, використовуючи онлайн режим. Крім того, представлення Вашої роботи друзям з інших областей допоможе Вам отримати різні точки зору на Вашу роботу.

🔸 Запишіть свої практичні заняття, щоб критично оцінити свої навички презентації та поліпшити їх в залежності від Вашої роботи.

🔸 Заздалегідь передбачте питання та ретельно готуйте відповіді. Деякі питання, що часто задаються, включають в себе:1) який внесок вносить Ваша робота в ширшу область досліджень?2) чи плануєте Ви просувати свою поточну роботу?

🔸 Прочитайте останні роботи, опубліковані Вашими членами ради. Пам’ятайте, що Ваші експерти є провідними фахівцями у Вашій області досліджень, і це, безумовно, плюс, якщо Ви дасте їм знати, як Ваша робота може співвідноситися або синхронізуватися з їх дослідницькими цілями. Наприклад, якщо один з Ваших експертів розробляє нову методику доставки ліків в організм людини, Ви можете запропонувати кілька способів, якими Ваші дослідження можуть бути узгоджені з цією методикою.

⏰ Почніть свій захист заздалегідь

✔ Перезавантажте систему, зробіть всі необхідні оновлення, вимкніть додатки, які можуть несподівано спливати, щоб забезпечити безперебійну роботу. Переконайтеся, що у Вас є надійне підключення до інтернету для підтримки відеоконференцзв’язку.

✔ Заходьте в програмне забезпечення відеоконференцзв’язку не менше ніж за 20–30 хвилин, щоб переконатися, що обладнання працює нормально для всіх! Поговоріть зі своїми слухачами про те, як Ви плануєте продовжити захист.

✔Попросіть членів експертної ради увійти в систему за 10–15 хвилин до Вашого фактичного часу захисту, щоб перевірити наявність будь-яких технічних проблем по обидва боки.

✔ Рекомендується використовувати два екрани для управління слайдами та відеопанеллю. Якщо у Вас немає другого екрану, проконсультуйтеся зі своєю радою, чи можете Ви тримати камеру виключеною під час презентації.

🤔 Чи є у вас план Б?

▪ Навіть найкращі плани можуть піти прахом! Замість того, щоб панікувати в даний момент, краще мати готове альтернативне технологічне рішення, якщо щось піде не так або перестане функціонувати на півдорозі через технічні несправності.

▪ Обговоріть план Б з Вашим керівником/членами ради, згадавши обставини, при яких Вам, можливо, доведеться реалізувати план Б.

▪ Тримайте обладнання з резервною копією презентації на готові для використання в разі виникнення технічних збоїв.

🔗 Джерело: https://is.gd/0jVo53