Синоніми в статті як спосіб уникнути ненавмисного плагіату

Плагіат є серйозною проблемою для академічних дослідників, тому що плагіат чужої роботи в науковому документі може зменшити або навіть зруйнувати їх професійний авторитет. Будь-які роботи, на які Ви посилаєтеся у своїх працях, і які не є Вашими початковими думками або ідеями, повинні бути правильно процитовані та представлені в посиланнях. Чи завжди Ви повинні використовувати прямі цитати? Не обов’язково, але будь-яка частина вихідного тексту, яку Ви включаєте в перефразований текст, повинна бути вставлена в лапки.

✍️ Перефразування дозволяє нам скоротити дуже довгу цитату, використовуючи менше слів для передачі одного і того ж повідомлення, і це може допомогти уникнути спокуси використання занадто великої кількості цитат. Тут стануть в нагоді синоніми.

➕ Переваги використання синонімів полягають в тому, що вони здатні:

– зробити текст набагато більш захоплюючим;

– допомогти уникнути нудного тексту;

– допомогти уявити образ в розумі читача;

– допомогти уникнути монотонного тексту та тексту, що повторюється.

📄 Наприклад, замість того, щоб використати кілька разів в тексті слова «значний», Ви, щоб описати вклад Ваших попередників при огляді літератури, можете використовувати синоніми – такі, як «помітний», «чималий» або «важливий». Повторне використання всього лише одного слова гарантує, що Ви втратите увагу аудиторії просто через нудьгу!

☝️ Перефразовуючи, переконайтеся, що слова, обрані Вами для заміни оригінальної ідеї, є істинними синонімами. Наприклад, оригінальна фраза «It was a dark day» може мати багато значень. Це може означати, що погода була похмурою або настрій людини був похмурим і пригніченим. Переконайтеся, що Ви зрозуміли оригінальну ідею та використовуєте слова, які передадуть те ж саме значення.

📓🔗 Ось кілька корисних інструментів, які можуть допомогти Вам створити свій словник синонімів.▫

Для українських текстів: https://is.gd/tSgCA8▫

Для англійських та російських текстів: https://is.gd/Eev4Dy

📖 Детальніше: https://is.gd/10r7Kn