Курси провідних американських університетів тепер доступні безкоштовно українською на онлайн-платформі

Українська освітня платформа Prometheus за підтримки Посольства США в Україні запускає онлайн-курси Гарварду, Массачусетського технологічного інституту, Університету імені Макмастера та бізнес-акселератора Y Combinator. Усі вони перекладені українською мовою. Про це повідомив співзасновник платформи Prometheus Іван Примаченко на своїй сторінці у Facebook.

Всі охочі зможуть прослухати відеолекції, пройти перекладені завдання та отримати правильні відповіді на них. Ці курси будуть корисні для учнів старших класів, а також для вчителів відповідних спеціалізацій.

Усі нові курси на платформі є безкоштовними, а за умови їх успішного проходження кожен користувач освітнього онлайн-сервісу може отримати сертифікат.

На Prometheus вже можна зареєструватися на перші чотири курси:

  • Курс «Вебпрограмування з Python та JavaScript CS50» від Гарвардського університету.
  • Курс «Школа стартапів» від бізнес-акселератора Y Combinator, де один з гостьових лекторів — Марк Цукерберг.
  • Курс «Думай інакше: Зламай перешкоди на шляху до навчання та відкрий свій прихований потенціал» від професорки університету імені Макмастера Барбари Оклі та професора Інституту біологічних досліджень Салка Терренса Седжновскі.
  • Курс «Підприємництво: хто ваш клієнт?» від викладачів Массачусетського технологічного інституту Ердіна Бешимова та Білла Олета.