Максим та Альона Рутковські розпочали міжнародний проєкт “The PEN PAL project”

У процесі роботи над своїми дисертаціями аспіранти МДПУ імені Богдана Хмельницького Максим та Альона Рутковські ініціювали і розпочали міжнародний проєкт “The PEN PAL project”, до якого долучилися учні середньої і старшої школи Oriental Cambridge International School (м. Шеньян, Китай) та Мелітопольської загальноосвітньої школи № 22 (м. Мелітополь, Украіна).
 
Цей проект буде реалізовано упродовж літніх канікул у 2021 році.
13 та 20 травня 2021 року були проведені робочі зустрічі аспірантів з вчителями англійської мови й адміністрацією Мелітопольської загальноосвітньої школи № 22 та Oriental Cambridge International School.
 
Під час зустрічей було розглянуто ключові питання щодо поетапного розгортання проєкту, призначення відповідальних осіб, які будуть супервайзерами під час листування учнів. Зокрема від Мелітопольської загальноосвітньої школи № 22 супервайзером буде Рудченко Ксенія Валеріївна – вчитель англійської та німецької мов, а керівництвом Oriental Cambridge International School були обрані в якості супервайзерів Максим та Альона Рутковські – здобувачі ІІІ рівня освіти МДПУ.
 
Учасники проєкту від України та Китаю вже пройшли реєстрацію та заповнили розроблені аспірантами анкети. На наступному тижні відбудеться онлайн зустріч, присвячена унормуванню регуляції перебігу проєкту. Мелітопольські і китайські школярі з нетерпінням чекають на міжкультурний діалог, спрямований на розширення їх світогляду, вдосконалення комунікативних вмінь, обмін досвідом.