Вебінар “Етика наукового дослідження”

Американські Ради з міжнародної освіти у межах упровадження проєкту “Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти” запрошують на вебінар “Етика наукового дослідження”
Коли: 19 травня 2021
Час: 16:00
Де: платформа зум
Участь: безкоштовна за попередньої реєстрації
Лінк на реєстрацію: https://docs.google.com/…/1Fo62kVbcZUYKBBHdIiswwCL…/edit
Про подію:
На вебінарі буде розглянуто аспекти проведення і презентування результатів власного дослідження згідно із засадами академічної доброчесності. Які виклики постають перед дослідницьким середовищем у процесі написання наукового тексту: щодо структури, теоретичних та емпіричних засад, фахового цитування списку використаних джерел, дослідницької етики тощо? Чи варто результати розміщувати онлайн? Чи доцільно залучати студентство до дослідницької роботи у процесі викладання курсів? Ідеї будуть проілюстровані прикладами з авторських текстів і досліджень, зокрема, “Невидимий батальйон”: участь жінок у військових діях в АТО (соціологічне дослідження) (2015), “Гендерна політика Європейського Союзу: загальні принципи та найкращі практики” (2015), “Гендерний портрет Київської міської державної адміністрації” (2020) та іншими.
Спікерка:
Тамара Марценюк – кандидатка соціологічних наук, доцентка кафедри соціології Національного університету “Києво-Могилянська академія”, гендерна експертка Української гельсінської спілки з прав людини, гостьова дослідниця за програмою ім. Фулбрайта у Колумбійському університеті (США, 2017-2018). Авторка більше 100 наукових праць, низки публіцистичних статей, розділів підручників і книг, зокрема «Гендер для всіх. Виклик стереотипам» (2017), «Чому не варто боятися фемінізму» (2018). Викладає на кафедрі соціології Національного університету “Києво-Могилянська академія” авторські курси “Вступ до гендерних студій”, “Гендер і політика”, “Маскулінність і чоловічі студії”, “Соціальні проблеми України і світу” та інші. Поділяє ідею публічної соціології – науки і досліджень заради суспільних змін, тому постійно залучена у різноманітні міжнародні дослідницькі або викладацькі проекти.

https://fb.me/e/JfxX4rwV

Leave a Reply