31 березня 2021 року відбулася планова гостьова лекція заступника директора Інституту морської біології Національної академії наук України, доктора біологічних наук Демченка Віктора Олексійовича

31 березня 2021 року відбулася планова гостьова лекція заступника директора Інституту морської біології Національної академії наук України, доктора біологічних наук Демченка Віктора Олексійовича для здобувачів ІІІ освітньо-наукового рівня . Тема лекції «Особливості менеджменту лиманів Азово-Чорноморського регіону» є актуальною для здобувачів (аспірантів) за напрямами 101 Екологія та 091 Біологія, а також відображає фокус освітньо-наукових програм.
 
Упродовж лекції лектором на високому науковому рівні розкрито і проаналізовано основні складові менеджменту лиманів Українського узбережжя Чорного та Азовського морів, визначені проблемні і перспективні питання подальшого розвитку менеджменту приморських водних об’єктів у вигляді акваторій лиманів. Була розкрита проблема функціонування і менеджменту Молочного та Тилігульського лиманів, особливості визначення екосистемних послуг, що надаються такими об’єктами, територіями та акваторіями. Віктор Олексійович у якості лектора наприкінці лекції мав можливість відповісти на численні питання аспірантів і викладачів, які переросли у жваву дискусію, на яку потребувалося повторно усім учасникам збиратися на платформі Zoom.
 
Організатори лекції – гаранти освітньої програми (проф. Кошелєв О.І. та проф. Жуков О.В.) та випускова кафедра у особі завідувача (доц. Воровка В.П.), а також аспіранти висловлюють щиру вдячність Віктору Олексійовичу Демченку за цікаву і змістовну лекцію.

Leave a Reply