З 5 до 9 квітня 2021 року відбудуться вебінари для українських вчених про використання можливостей платформи Web of Science.

З 5 до 9 квітня 2021 року відбудуться чергові вебінари для українських вчених про використання можливостей платформи Web of Science. 

Вебінари, організовані компанією Clarivate, транслюватимуться щодня о 10:15 з повтором о 16:15, щоб учасники змогли обрати для себе більш зручний час. Усі зареєстровані учасники зможуть отримати електронні сертифікати про участь за умови, якщо прослухають не менш ніж 90% основного часу вебінару. 

Вебінари проводяться на платформі WEBEX, яка не підтримує операційну систему Windows ХР та деякі версії браузерів. Тож є необхідність з’ясувати можливість підключення до вебінару на цій платформі заздалегідь. 

Окрім того, кожного дня о 13:13 відповідний вебінар буде транслюватися на сторінці Clarivate в Youtube. Щоб отримати додаткові матеріали, усім бажаючим необхідно заповнити форму

Програма вебінарів: 

5 квітня 

Тема 1.  Відповідальна наукометрія

Предмет, мета, завдання наукометрії. Дані, що використовуються для аналізу наукометричних показників, джерела їх отримання, вимоги до якості. Основні наукометричні показники, їх переваги та недоліки: імпакт-фактор та його варіації, h-індекс, CNCI, beamplots. Коректне і некоректне застосування, причини і наслідки. Побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни з урахуванням наукометричних даних. Об’єктивна оцінка публікаційної діяльності установи. 

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація:

10:15–11:15  https://bit.ly/3ct2vGo

16:15–17:15  https://bit.ly/3eGXVXC


6 квітня 

Тема 2.  Референс-менеджер EndNote: оформлення публікації за форматом видання

Можливості та функції EndNote. Початок роботи. Створення, наповнення та впорядкування власної колекції статей. Імпорт публікацій з Web of Science, онлайн бібліотек, пошукових систем, сайту видання, створення запису власноруч. Структура статті. Формати пристатейної літератури. Оформлення рукописів за форматом журналу. Експорт даних з EndNote. Створення звітів.

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація:

10:15–11:15 https://bit.ly/3qQyjdx

16:15–17:15 https://bit.ly/3qTzY1H 


7 квітня

Тема 3. Web of Science у новому інтерфейсі

Реєстрація на платформі. Можливості кабінету користувача. Продовження роумінгового доступу. Характеристики бази даних Web of Science Core Collection. Алгоритм пошуку та аналіз літератури у Web of Science Core Collection: оператори пошуку, символи, скорочення та заміни. Отримані результати: кількість, типи документів, розподіл за роками, отримані цитування, самоцитування, їхній аналіз, h-index. Визначення ключових установ, науковців, країн, що виконують роботи за певною темою, пошук організацій, що фінансували аналогічні дослідження.  Збереження результатів пошуку, налаштування автоматичних повідомлень про появу нових документів чи цитувань. Використання Web of Science в освітньому процесі.

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація:

10:15–11:15  https://bit.ly/2OWosFP

16:15–17:15  https://bit.ly/2OsjHnA


8 квітня 

Тема 4. Презентація здобутків науковця.

Оцінка наукового доробку автора у Web of Science Core Collection та InCites. Індекс Гірша та beamplots. Що впливає на цитованість роботи. Робота з авторськими профілями Publons, ResearcherID, ORCID, ResearchGate, Google Scholar.

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація:

10:15–11:15 https://bit.ly/3bQJdvD

16:15–17:15 https://bit.ly/3hXu9h9


9 квітня

Тема 5. Аналітичний інструмент InCites для науковця та адміністратора

Оглядовий вебінар про можливості використання аналітичного інструмента InCites для наукових установ України. Які дані використовуються та які показники розраховуються, що таке CNCI. На що звертати увагу при аналізі здобутків установи, як порівняти заклади вищої освіти за здобутками у певній галузі досліджень, яка установа більш ефективна і чому? Як проаналізувати сукупність документів за певною темою. Готові автоматичні звіти і результати з урахуванням запитів користувача.

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет. 

Реєстрація: 

10:15–11:15 https://bit.ly/2OyG1vG

16:15–17:15 https://bit.ly/30Lh6rg

Leave a Reply