26 березня 2021 року відбулася лекція Мільчева В.І. для магістрів та здобувачів третього (освітньо-наукового рівня) за спеціальністю 032 Історія та археологі

26 березня 2021 року на базі кафедри історії та археології було організовано та проведено гостьову дистанційну Zoom-лекція для магістрантів та здобувачів третього (освітньо-наукового рівня) за спеціальністю 032 Історія та археологія.

Лекцію проводив декан історичного факультету ЗНУ, професор, доктор історичних наук Мільчев Володимир Іванович. Вона була присвячена історії запорізького козацтва у ХVІІІ ст.

У своєму виступі Володимир Іванович надав детальний аналіз політико – адміністративних та соціальних змін, які відбувалися  у внутрішньому житті  Запорізької Січі на протязі всього ХVІІІ ст., аж до її остаточної ліквідації у 1775 році. Чимало уваги було приділено також особливостям взаємовідносин козаків з сусідніми державами у цей час.

Лекція супроводжувалася використанням лектором відповідних графічних схем, які виступали важливим доповненням наданої інформації. Слід відзначити, що його виступ викликав велику цікавість з боку не тільки істориків аспірантів, але і присутніх на лекції магістрантів спеціальності “Середня освіта. Історія” та “Історія та археологія”.

Колектив кафедри історії та археології Мелітопольського державного  педагогічного університету імені. Богдана Хмельніцького, виражає глибоку подяку  Мільчеву Володимиру Івановичу за проведену лекцію і сподівається на подібну плідну співпрацю  у подальшому.

Leave a Reply